Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Iohannis și președintele Israelului au avut o convorbire telefonică

thejewishnews.com
Presedinte Israel Isaac Herzog

Președintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o convorbire telefonică cu liderul israelian, Isaac Herzog, conform unor surse diplomatice.

Cei doi au discutat despre cele două persoane cu dublă cetățenie israeliano-română, care au murit în Israel, despre situația de securitate din zonă și despre solidaritatea cu statul evreu.

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a tras la răspundere întreaga Fâşie Gaza, joi, pentru atacul comis sâmbăta trecută de gruparea islamistă palestiniană Hamas, care a făcut peste 1.300 de morţi în Israel, şi a justificat bombardamentele intense efectuate de armata israeliană asupra acestei enclave care au deteriorat infrastructura civilă şi au provocat 1. 2000 de morţi, transmite EFE.

"Există o întreagă naţiune acolo (referitor la Fâşia Gaza) care este responsabilă. Că civilii nu erau la curent, nu erau informaţi despre ceea ce urma să se întâmple, este complet fals", a spus preşedintele israelian într-o conferinţă de presă cu mass-media străine.

Potrivit preşedintelui, locuitorii din enclavă ar fi putut "să lupte împotriva regimului malefic care a preluat Gaza printr-o lovitură de stat", o referire la mişcarea islamistă Hamas, care a preluat puterea de facto în enclava palestiniană în 2007, înfruntându-se cu partidul preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, care guvernează prin intermediul Autorităţii naţionale palestiniene zone limitate din Cisiordania ocupată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.