Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Klaus Iohannis NU va promulga legea prin care se interzic cursurile despre identitatea de gen

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis coroana

Adept al curentului LGBTQ, după ce s-a bucurat că referendumul pentru familie nu a trecut, președintele Klaus Iohannis mai dă o lovitură conservatorismului român. Conform unor surse, Iohannis nu va promulga legea prin care predarea cursurilor despre identitatea de gen.

Însă, chiar dacă nu o va promulga și o va retrimite în Parlament, iar cererea de reexaminare va fi respinsă, Iohannis va fi obligat să o promulge.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

Digi24.ro titrează că Iohannis s-a declarat frecvent un susținător al drepturilor și libertăților individuale și s-a opus inițiativelor de limitare a acestora. La referendumul pentru familie, susținut de PNL în 2018, șeful statului a refuzat să îndemne cetățenii la vot și s-a prezentat la urne seara târziu, pentru a nu-și mobiliza simpatizanții.

Iohannis s-a implicat personal în campanii pentru egalitatea de gen și de șanse, fiind campion al HeforShe, o campanie inițiată de ONU, care promovează egalitatea de gen și încurajează emanciparea femeilor.

Citește și: Funcție- cheie pentru Niculae Bădălău! Unde a fost împuternicit șef și ce salariu uriaș va avea

Proiectul, inițiat de un parlamentar PMP, a fost adoptat marți, de Senat, cu sprijinul larg al PNL, care s-a abținut. Textul modifică Legea Educației și a fost votat cu un amendament care spune că sunt interzise „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.