Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Klaus Iohannis și liberalii au discutat despre introducerea votului electronic: Cum a scăpat Rareș Bogdan, deși a criticat Guvernul

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis orban

Klaus Iohannis i-a băgat în ședință de taină pe unii dintre liderii PNL, care l-au avut în frunte pe Ludovic Orban, din dubla sa calitate: premier și președinte al formațiunii.

Potrivit informațiilor intrat în posesia STIRIPESURSE.RO, la vila de protocol din cartierul Primăverii s-a luat în discuție posibilitatea votului electronic pentru alegeri. Tot ei s-au declarat conștienți că nu pot trece legea prin Parlament prea repede, din cauza faptului că nu posedă o majoritate, după ruptura față de ALDE și Pro România. Totuși, liberalii s-au angajat că vor încerca să încerce ca legea votului electronic să treacă în sesiunea aceasta. Propunerea promovată de Emil Boc este, totuși, destul de dificil de realizat și tehnic, dar și politic.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

Surse participante la discuția de la Vila Lac au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că președintele și liderii PNL s-au declarat mulțumiți de modul în care guvernul a gestionat dubla criză generată de epidemia de coronavirus: cea medicală și cea socio-economică.

Totodată, alte surse au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că au fost discuții și despre modul în care Ludovic Orban a condus și conduce echipa guvernamentală și că în mandatul său de aproape 8 luni, executivul s-a erodat, iar PNL a coborât în sondaje.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Președintele a ajuns la concluzia, alături de reprezentanții PNL, că discuțiile aruncate în public de către liberali ca Rareș Bogdan despre remanieri în echipa guvernamentală sunt false probleme.

Aceleași surse ne-au precizat că nici președintele, nici liderii PNL nu au pus în discuție ce restricții din starea de alertă să fie relaxate în perioada următoare.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Pentru că epidemia începe să slăbească, nu același lucru trebuie să se întâmple în PNL în ceea ce privește lupta cu marele dușman politic: PSD. Liberalii au dat asigurări că USR le rămâne, în continuare, un partener de încrede, în timp ce PSD este același dușman.

Rareș Bogdan, liberalul cel mai vocal în criticile la adresa guvernării și a unor miniștri, a scăpat nesancționat în vreun fel. Deși a cerut remanieri și demiteri în cabinetul condus de Ludovic Orban, prim-vicepreședintelui PNL nu a avut nimeni curajul, la ședința de la Vila Lac, să îi atragă atenția asupra comportamentului său.

Citește și: Kaufland face noi precizări de ultimă oră: Incidentul la care faceți referirea fost regizat, cu scopul de a crea senzațional

Florin Cîțu și-a făcut rolul și în fața lui Iohannis, au relatat aceleași surse pentru STIRIPESURSE.RO. Ministrul de Finanțe a dat asigurări că România poate încheia anul pe deficitul anunțat public și la capitolul reușite a trecut și faptul că nu a fost nevoit să încheie un acord de împrumut cu FMI.

Liberalii și Klaus Iohannis își doresc ca alegerile locale să aibă loc, dacă epidemia va fi ținută sub control, la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, așa cum s-a mai anunțat. Alegerile legislative ar urma să fie convocate la termen, pentru luna decembrie.

Citește și: Mihai Tudose a răbufnit: ‘România izolată. Cum își bate joc Guvernul de turism și de țările prietene’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.