Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu papa Francisc/ surse

iohannis papa

Președintele Klaus Iohannis va participa, pe 25 marie, alături de liderii din Uniunea Europeană, la summitul de la Roma unde se vor aniversa 60 de ani ai UE. Cu ocazia vizitei la Roma, președintele Iohannis  va avea o întâlnire cu papa Francisc, conform unor surse consultate de STIRIPESURSE.RO

Însă, înainte de a merge la Roma, președintele Iohannis s-a întâlnit, marți, cu PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române - DETALII. În cadrul discuției a fost abordată și posibilitatea ca suveranul pontif să viziteze, anul viitor, România. Conform surselor noastre, PF Daniel i-a înmânat o invitație formală președintelui Iohannis, iar aceasta va fi transmisă papei Francisc. PF Daniel îl invită pe papa Francis în România, în 2018.

De altfel, purtătorul de guvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a oferit câteva informații despre întâlnirea dintre PF Daniel și președintele Iohannis. ”Întâlnirea a avut un caracter strict privat. S-au discutat mai multe lucruri. S-a vorbit despre anul Centenarului Unirii. 2018 este un an deosebit de important. S-a luat în discuţie actualul stadiu al lucrărilor Catedralei Mântuirii Neamului. S-a decis că ziua potrivită pentru sfinţirea Catedrale să fie de Sf. Andrei, pe 30 noiembrie, ziua cea mai potrivită, nu pe 1 decembrie.”, a spus Bănescu la B1 TV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.