Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Liberalii intră în criză de timp: Marți prezintă lista cu miniștri, dar abia vineri ar putea avea loc votul în Parlament

Inquam Photos / George Calin
Florin Citu PNL

Nicolae Ciucă mai are fix o săptămână să obțină sprijinul parlamentarilor pentru ca România să nu ajungă la alegeri anticipate! PNL nu a reușit să convingă nici PSD și nici USR pentru a susține noul cabinet, deși ambele partide își anunțaseră disponibilitatea, dacă Florin Cîțu nu mai este premier.

Sursele liberale au confirmat pentru STIRIPESURSE.RO că negocierile cu PSD nu vor fi conduse de Florin Cîțu. Explicația a dat-o chiar premierul interimar, care a recunoscut că Marcel Ciolacu nu vrea să stea la aceeași masă cu el. În schimb, Cîțu va conduce echipa PNL la discuțiile cu USR.

Citește și: Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat: Explicațiile pentru eșecul de la Vila Lac

Liberalii lucrează la programul de guvernare, la Palatul Victoria, și s-a decis că UDMR va primi un singur minister în plus, iar acela nu va fi cel al Investițiilor și Proiectelor Europene, pe care USR l-a avut.

Sursele liberale au mai precizat că lista de miniștri va fi finalizată marți, iar votul de încredere ar putea avea loc cel mai devreme vineri. Liderii PNL se vor întruni într-o ședință a BPN luni seara, deși ea fusese programată pentru dimineață. Asta, pentru că premierul interimar, Florin Cîțu, și premierul desemnat, Nicolae Ciucă, vor fi prezenți la evenimentul din Parcul Carol, prilejuit, conform tradiției, de Ziua Armatei. Klaus Iohannis ar putea fi și el prezent.

Citește și: Marcel Ciolacu, decizie rapidă, după eșecul negocierilor cu PNL

Există și varianta ca lista cu miniștri să fie depusă, în Parlament, abia joi, iar un vot să fie acordat cel târziu duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.