Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

(SURSE) Liberalii își croiesc drum fără PSD. Decizii cu implicații majore, la ședința crucială de la Sinaia

psd pnl

Liberalii își fac planuri să nu mai meargă braț la braț cu social-democrații la alegerile electorale de anul viitor. În scurt timp ar putea începe și o comunicare separată.

Însă rămâne de văzut ce decizie se va lua până la finalul întâlnirii de la Sinaia la care participă liberalii cu putere de decizie. Asta pentru că sunt membri de partid care susțin în continuare listele comune cu PSD, dar majoritară este opinia de a merge pe cont propriu.

Astfel, „liberalii analizează cele 3 opțiuni și se vor folosi în analiză de sondajele de opinie realizate la nivel național și cele 45 de cercetări sociologice realizate la nivel local și județean.

Dacă vor aborda anul electoral “Prin Noi Înșine” , “alături de PSD într-o alianță electorală sau într-o larga Coaliție de Dreapta.

Vor fi consultați toți șefii de filiale precum și foștii președinți ai PNL și președinții Consiliilor Județene și ai municipiilor reședintă de județ”, ne-au precizat surse participante la ședință.

Aceiași sursă susține că și cercetările sociologice arată că mai mult 70% din electorat nu-și dorește o alianță cu social-democrații.

PSD-iștii vor să ne țină adormiți și să ne sufoce

Decizia se va lua în urma unui vot, prin care liberalii vor alege dacă mai merg sau cu social-democrații în tandem la alegerile de anul viitor.

„S-au convins toți că socialiștii doar ne țineau adormiți și fără reacție, doreau să ne adoarmă, să ne sufoce încet si sigur”, spun sursele liberale.

Totodată, s-a decis ca liderul PNL, Nicolae Ciucă, să nu se mai afișeze cu șeful PSD, Marcel Ciolacu. Se va încerca o detașare pe cât posibil de social-democrați, dar și o abordare mai agresivă față de PSD pentru a mai crește în sondaje.

Pe de altă parte, în săptâmânile trecute se discuta despre o comasare a alegerilor, însă în urma discuțiilor din ședință, aceste lucru nu se va întâmpla.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.