Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liderii PNL s-au întâlnit aseară cu președintele Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Cotroceni

Liderii PNL s-au întâlnit marți seară cu președintele Klaus Iohannis, susțin surse politice citate de Antena3 CNN. Întâlnirea are loc în contextul în care Nicolae Ciucă intenționează să-și depună vineri mandatul, pentru ca funcția de prim-ministru să fie preluată de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Liderii coaliției de guvernare sunt așteptați, joi, să participe la o discuție la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, în contextul impasului legat de rocada guvernamentală, spun surse liberale.

Discuțiile legate de funcții în viitorul cabinet au fost suspendate. PSD vrea amânarea negocierilor până se rezolvă greva profesorilor, iar UDMR a părăsit negocierile nemulțumită de intenția PNL de a prelua Ministerul Dezvoltării, portofoliu condus în prezent de un ministru al formațiunii maghiare.

Președintele Klaus afirma săptămâna trecută, întrebat dacă protocolul coaliției ar trebuie renegociat: „Chestiunile legate de împărțirea ministerelor, de cine și cum face coaliția sunt chestiuni care se negociază între partide, nu este o negociere la care trebuie să participe președintele statului, însă așteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare”.

După ce Nicolae Ciucă își depune mandatul, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.