Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Lista NEAGRĂ din mapa lui Dragnea: două scenarii de lucru în PSD

Liviu Dragnea

PSD a convocat Comitetul Executiv al partidului, o ședință în care toată lumea așteaptă ca Liviu Dragnea să prezinte analiza miniștrilor și a întregului Cabinet Grindeanu. Aseară, a avut loc o întâlnire între Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu și miniștri din Guvern, o întâlnire care ar putea stabili multe.

Citește și: Zid în jurul lui Grindeanu: Prima filială PSD care respinge ferm schimbarea premierului/ UPDATE

Vezi şi: Președintele executiv al PSD, ironie MAXIMĂ pentru Sorin Grindeanu

În această ședință se intră cu două ipoteze de lucru. Prima opțiune este schimbarea întregului Guvern, prin retragerea sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu și forțarea demisiei acestuia. Dacă acest scenariu nu se va concretiza, a doua ipoteză de lucru este o amplă remaniere a miniștrilor care nu au îndeplinit programul de guvernare, dar și a celor care au comunicat foarte prost în spațiul public.

Pentru prima variantă de lucru, Liviu Dragnea are nevoie de un semnal de la Cotroceni, care să-i ofere garanția că președintele Iohannis va desemna rapid un alt premier din partea PSD. Dacă această garanție nu există este foarte greu de crezut că liderul PSD se va arunca într-o acțiune politică cu final necunoscut.

Varianta unei remanieri extinse este vehiculată în interiorul PSD, iar lista neagră din mapa lui Liviu Dragnea a ajuns și la urechile liderilor PSD.

Un prim nume care este vizat de remaniere este ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan. Acesta l-a sfidat în mai multe rânduri public pe Liviu Dragnea, este foarte apropiat de Sorin Grindeanu, iar din punct de vedere al comunicării publice este unul dintre miniștrii cu o prestație care i-a nemulțumit pe liderii PSD.

Pe această listă se regăsește și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cel care este acuzat că a întârziat măsurile din programul de guvernare, dar nici comunicarea nu a fost punctul său forte.

De asemenea, ministrul Sănătății, Florian Bodog, va fi foarte probabil sacrificat politic din cauza crizei prelungite a vaccinurilor și a faptului că nu a reușit să o rezolve.

În focuri ar putea intra și ministrul Agriculturii, Petre Daea, cel care a făcut câteva gafe antologice și este acuzat de liderii PSD că nu are o comunicare publică pe măsura funcției pe care o deține.

Totodată, s-a pus problema remanierii ministrului Energiei, Toma Petcu. Aici jocurile politice sunt ceva mai complicate, pentru că Toma Petcu este susținut de Tăriceanu și este omul de casă al lui Daniel Chițoiu. Marea problemă a lui Tăriceanu este că dacă îl schimbă pe Petcu va da naștere unui război intern în ALDE pentru că sunt mai mulți pretendenți la această funcție, iar pierzătorii vor putea fi cu greu consolați.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.