Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liviu Dragnea ar putea da un pas înapoi în războiul cu șeful SPP

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea PSD

Războiul dintre Liviu Dragnea și șeful SPP, Lucian Pahonțu, este unul în care liderul PSD a plusat la fiecare apariție publică, dar se pare că apropiații lui Dragnea nu ar fi tocmai dispuși să meargă până în pânzele albe cu această bătălie.

Citește și: Fost șef SPP, dezvăluiri fulminante: Cum s-a ajuns la actualul război dintre Liviu Dragnea și Lucian Pahonțu

Citește și: SURSE Cel mai mare CONTESTATAR al lui Liviu Dragnea va fi MAZILIT

Liviu Dragnea a precizat că se va lua o decizie la nivelul coaliției de guvernare în privința înființării unei comisii parlamentare de anchetă, în privința șefului SPP. Surse din PSD ne-au precizat că o astfel de comisie ar putea face mai mult rău decât bine și tocmai de aceea liderii PSD, dar și Călin Popescu Tăriceanu ezită să ia o decizie tranșantă.

După mai multe zile de atacuri furibunde ale lui Liviu Dragnea, din tabăra SPP a ieșit fostul șef al serviciului, Dumitru Iliescu, cel care a dezvăluit o serie de informații din tabăra Dragnea și despre implicarea fostului aghiotant Adrian Mlădinoiu, în tot acest scandal. Pentru liderii PSD, acesta a fost primul semnal că și din tabăra adversă pot veni atacuri dure, iar într-o comisie parlamentară de anchetă lucrurile ar putea scăpa de sub control.

De asemenea, un eventual război deschis cu Lucian Pahonțu l-ar putea antrena și pe Klaus Iohannis, cel care îi ține partea șefului SPP, dar care, până acum, nu s-a implicat. În schimb, dacă anumite discuții ajung publice, președintele nu mai are de ales și trebuie să se poziționeze. Acesta este un nou motiv pentru care liderii PSD vor să evite un scandal și mai mare pe tema SPP, pentru că tocmai au ajuns la un soi de armistițiu cu președintele Iohannis.

Potrivit surselor noastre s-ar putea continua acțiunile împotriva șefului SPP pe alte căi, în comisiile parlamentare obișnuite. Spre exemplu, după audierea în Comisia de Apărare din Senat, Dragnea va cere și audierea șefului SPP, Lucian Pahonțu.

O decizie finală în privința unei comisii parlamentare speciale pentru SPP va fi luată într-o ședință a coaliției, care va avea loc, miercuri, după plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.