Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liviu Dragnea face calcule în Kiseleff: se pregătește EXCLUDEREA Gabrielei Firea din PSD

firea dragnea

În PSD se fac calcule intense, iar Liviu Dragnea își pregătește lovitura finală în războiul cu Gabriela Firea și oamenii acesteia. Problema lui Dragnea este că Firea, spre deosebire alți grei ai PSD, este unul dintre liderii puternici, care are capacitatea de a atrage și alți oameni după ea, în special parlamentari.

Citește și: Reacția Comisiei Europene după revolta PSD cu privire la raportul MCV: 'Nu avem nicio motivație politică. Ne îndeplinim misiunea'

În cursul zilei de ieri, mai mulți lideri ai PSD au fost chemați în Kiseleff, la negocieri cu Liviu Dragnea. Surse din conducerea PSD ne-au precizat că Liviu Dragnea a început negocierile om cu om pentru a se asigura că va mai avea majoritate în Parlament.

Problema este una mai mare pentru Dragnea și cu bătaie pe termen lung. O eventuală excludere a primarului Capitalei, omul care stă cel mai bine în sondaje dintre personalitățile PSD și care are la activ cel mai mare număr de voturi, va fi o piatră de moară, care, la primul eșec al liderului PSD va atârna greu în evaluare.

Pe de altă parte, în PSD se vorbește despre un plan alternativ al Gabrielei Firea. Dacă va fi exclusă din PSD, Firea și-ar pregăti o nouă platformă politică, iar alături de ea vor veni toți oamenii anti-Dragnea din PSD, inclusiv cei care deja au fost excluși de liderul PSD. Problema este că și pe viitor vor mai exista nemulțumiți, iar dacă aceștia vor avea ”refugiul” oferit de Gabriela Firea, atunci situația se va complica serios pentru Liviu Dragnea.

Din calculele care se fac în Kiseleff, Gabriela Firea ar putea pleca alături de 20 parlamentari, ceea ce va pune în pericol majoritatea PSD în Parlament. Chiar dacă majoritatea va fi păstrată la limită, Dragnea va fi dependent total de ALDE, dar și de negocieri cu UDMR, ceea ce înseamnă că pe termen lung ar putea fi nevoit să cedeze la multe proiecte importante.

Aceste calcule care se fac în PSD ar putea amâna și ședința Comitetului Executiv. Anunțată pentru luni, este probabil ca ședința să aibă loc spre finalul săptămânii viitoare, tocmai pentru că Dragnea are nevoie de timp pentru a-și negocia voturile cu oamenii din PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.