Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liviu Dragnea, mutare FĂRĂ PRECEDENT în PSD: a pierdut meciul cu partidul

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea PSD

Comitetul Executiv al PSD a adus, pe lângă demiterea lui Mihai Tudose, o altă situație interesantă la nivelul partidului. Pentru prima dată de când Liviu Dragnea a preluat conducerea PSD, acesta este pregătit să cedeze din putere.

Citește și: LOVITURĂ DE TEATRU: Cine este 'omul negru' pe care îl acuză Dragnea că a deturnat guvernele PSD

În conferința de presă ce a urmat Comitetului Executiv, Liviu Dragnea a anunțat că nu se va implica în procesul de alegere al noului premier.

”Am discutat asta. Se pare că eu am mână foarte proastă (...) Le-am spus colegilor mei astăzi că eu nu voi face nicio propunere. Prima dată, la Sorin Grindeanu, eu am făcut propunerea, ei au votat-o. La Tudose am avut o discuţie cu fiecare în parte, pe cine ar vede, pe cine n-ar vede (sic!). Mâine eu nu voi face nicio propunere”, a declarat Liviu Dragnea.

Pe lângă demiterea Guvernului, una dintre temele discutate în interiorul PSD a fost scrisoarea înaintată de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, cel care cerea revenirea la principii democratice în PSD și la o lărgire a cercului decizional.

Surse din conducerea PSD ne-au precizat că această cedare a lui Liviu Dragnea, care va lăsa la mâna partidului nominalizarea noului premier, este primul pas pentru formarea acelui grup de putere colectivă, care să conducă PSD alături de Liviu Dragnea.

Lucrurile vor evolua extrem de interesant în PSD, pentru că odată cu împărțirea puterii vor apărea mai mulți poli de putere în partid și ceea ce urmează va fi greu de anticipat. Această mutare se poate dovedi un bulgăre, care odată pornit va fi greu de oprit.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.