Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Lupte grele pentru comisarul european: Ramona Mănescu atacă portofoliul Rovanei Plumb

B1.ro
ramona manescu

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, vine tare din spate în cursa pentru comisarul european român, zic surse de la Bruxelles pentru STIRIPESURSE.RO. Candidatul României, Rovana Plumb, are de dat explicații în Parlamentul European despre declarația de avere și încă nu și-a securizat voturile PPE. Europarlamentarii români din PNL și USR-PLUS duc tratative pentru respingerea Rovanei Plumb și instalarea unui alt comisar european. Ramona Mănescu este o variantă vehiculată tot mai puternic ca posibil înlocuitor al Rovanei Plumb la portofoliul Transporturilor. O ajută pe Mănescu, zic sursele citate, faptul că a fost membru PPE, a fost ministru al Transporturilor și a activat în comisia pentru transport a Parlamentul European.

UPDATE - Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

În aceste zile, Mănescu se află în SUA, unde a plecat în delegație cu premierul Viorica Dăncilă şi alte membri ai Guvernului, dar ar urma să se alăture și preşedintelui Klaus Iohannis, şi el prezent în SUA, la o serie de evenimente oficiale, potrivit programului Administraţiei Prezidenţiale. Situația a stârnit nemulţumire în delegaţia guvernamentală.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.