Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Ministrul Internelor, Marcel Vela, are o ÎNTREVEDERE FULGER cu șefa instanței supreme a României - Ar putea discuta despre starea infectărilor în instanțe

marcel vela

Ministrul Internelor, Marcel Vela, ar avea o întâlnire fulger cu președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, Corina Corbu, informează surse judiciare pentru STIRIPESURSE.

Citește și: DOSAR DRAMA unei femei traficate de 'iubitul' din gruparea Bodi-Tâmplaru - I-a pus PISTOLUL la tâmplă, a tăiat-o și o amenința că o incendiază, pentru bani

Potrivit surselor citate demnitarul ar fi ajung în urmă cu puțin timp la sediul instanței supreme, fără a putea preciza natura întâlnirii sau subiectele de discuție.

Cătălin Predoiu, a anunțat în 10 noiembrie,  că sute de angajați ai instanțelor de judecată dar și de justițiabili au constactat noul coronavirus.

Citește și: EXCLUSIV DOSAR Peste 20 de întâlniri între ofițerul 'MILIONAR' Fleancu, 'SĂGEATA' sa și afaceristul 'STORS' de bani - Suma de bani creștea de la o întâlnire la alta

„Am fost în contact cu Curțile de Apel pe această temă a pandemiei. Discut permanent cu președinta CSM pe această temă.

Deocamdată din instanțe avem 546 de persoane infectate din instanțe. 3 cazuri sunt în ATI. sunt înregistrate la nivel național trei decese ale unor persoane care au fost înregistrate în instanțe. Un caz la Bacău, Timișoara Iași. cu infarct.

Vreau să reamintesc faptul că în debutul acestei pandemii ,MJ a alocat fonduri materiale necesare pentru protecția instanțelor și parchetelor.

Citește și: Șeful din DGASPC Timiș a fost ARESTAT PREVENTIV - Ar fi cerut de aproximativ 100 de ori MITĂ de la cei ce doreau să obțină indemnizații de handicap pentru copii

În orice caz efortul financiar al MJ pentur protecția instanțelor și parchetelor a fost de 35 de milioane de lei dați celor două tipuri de structuri.

Sigur că situația trebuie permanent tratată și cu măsuri, nu doar cu supraveghere. MJ e pregătit să intervină în limita competențelor sale dacă după discuțiil ecu CSM se constată că e necesară intervenția legislativă pentru organizarea activităâii raportat la fiecare provocare a fiecărei instanțe”, a spus atunci Predoiu.

Rugat să defalcheze pe categorii de personal Predoiu a explicat că instanțele vor detalia aceste aspecte și a asigurat că  se caută readaptarea regulilor de organizare și funcționare.

„Problema cea mai mare e la instanțele și parchetele cu efectiv mic de personal. Fiind f puține persoane acolo răspândirea e majoră”, a explicat Predoiu.

-Știre în curs de actualizare-

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.