Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Mocnește un nou conflict Dragnea-Tudose: când ar putea exploda tensiunile

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose

În public, Liviu Dragnea și Mihai Tudose susțin că au îngropat securea războiului și chiar arată că s-ar înțelege foarte bine. Surse politice convergente ne-au precizat că toată această pace este doar o aparență, între cei doi poli de putere din PSD fiind o relație extrem de tensionată.

EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO Cine a participat la ȘEDINȚA de la Vila Lac I: Cu cine s-au sfătuit Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu / FOTO

Sursele noastre susțin că ”pacea e doar de fațadă”, iar tensiunile ar putea exploda în preajma noului Comitet Executiv al PSD, din luna noiembrie.

În ciuda faptului că afișează o relație foarte bună în public, în culise se petrec cel puțin două acțiuni care au întins nervii la maxim între Dragnea și Tudose. În această perioadă, liderii PSD s-au întâlnit pentru a construi bugetul pentru anul 2018 și aici se lucrează din greu pentru ca fiecare tabără să câștige cât mai mult.

Bani nu sunt pentru toate proiectele, susțin sursele noastre, iar când se ajunge la capitolul finanțări, Dragnea și Tudose au priorități diferite. Fiecare ține la proiectele deja promise unor lideri din teritoriu, iar un pas în spate în acest moment ar putea însemna ruperea echilibrului de putere în PSD.

Al doilea subiect generator de tensiuni este evaluarea care se face secretarilor de stat. Mihai Tudose ar vrea să elimine cât mai mulți dintre oamenii lui Liviu Dragnea din ministere, dar evident că se lovește de opoziția liderului PSD. Există voci la cel mai înalt nivel din PSD care consideră că la nivelul secretarilor de stat este un adevărat dezastru, indiferent din care tabără provin, Dragnea sau Tudose.

”Multe dintre poticnelile din programul de guvernare survin ca urmare a incompetenței executivilor. Un ministru, oricât de bun ar fi trebuie să împartă sarcinile, iar când cei de sub el abia știu să citească, totul se duce pe apa sâmbetei”, ne-au precizat surse de la vârful PSD.

Cum vor gestiona Liviu Dragnea și Mihai Tudose noile tensiuni din interiorul partidului și dacă vom avea o nouă criză politică pe acest final de an rămâne să aflăm la noul Comitet Executiv al PSD din noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.