Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Moțiunea de cenzură depusă de PSD VA TRECE: Ce se întâmplă cu Guvernul Orban

YouTube
guvern orban

Moțiunea de cenzură depusă de PSD pentru demiterea Guvernului Orban va trece. Conform informațiilor apărute pe surse, parlamentarii PSD, Pro România, ALDE și de o parte dintre parlamentarii independenți și cei ai minorităților naționale ar urma să voteze. UDMR a anunțat că nu va semna moțiunea, însă, în ceea ce privește votul, formațiunea condusă de Kelemen Hunor nu a luat încă o decizie.

"Conform aritmeticii parlamentare, moțiunea de cenzură ar putea fi adoptată cu peste 240 de voturi. PSD are împreună cu ALDE aproximativ 214 voturi, la care se adaugă cele 23 de voturi de la Pro România, 3 voturi ale parlamentarilor neafiliați și aproximativ 8-9 voturi de la parlamentarii minorităților naționale.

Citește și: CURAJ NEBUN Un polițist DEMASCĂ șirul complicităților dintre șeful Poliției, șeful Poliției Capitalei și Duduieni: DE CE au 'greșit' mascații adresa

Pentru ca moțiunea să fie adoptată este nevoie de 233 de voturi. Ar fi pentru a doua oara când un guvern condus de Ludovic Orban este demis printr-o moțiune de cenzură, într-un singur an.

Dacă moțiunea de cenzură este adoptată de Parlament, Guvernul Orban este demis și poate rămâne interimar pentru următoarele 45 de zile. În acest interval, Guvernul nu poate adopta Ordonanțe de Urgență și nici proiecte de lege", potrivit Digi 24.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.