Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Negociere secreta Kelemen Hunor - Victor Ponta

Presedintele UDMR Kelemen Hunor anunta pe 13 decembrie in urma unei reuniuni a conducerii uniunii ca UDMR paraseste guvernare. Insa inca de atunci voci din UDMR sustineau ca membri imortanti din aparatul administrativ central isi vor pastra functiile in ciuda retragerii de la guvernare.

Potrivit unor surse citate de Ziua News acest lucru s-a si intamplat in urma unei negoieri intre Klemen Hunor si premierul Victor Ponta. Mai mult decat atat, sursele sustin ca pastrarea unor directori generali si a unor secretari de stat ai UDMR in functie este o strategie a premierului de a ii tine in sah pe cei din UNPR si PLR.

Astfel, circa 250 de directori generali ai UDMR se afla inca la conducerea mai multor structuri ale administratiei centrale, iar o serie de secretari de stat de la ministere cheie au ramas si ei pe functii chiar daca UDMR a iesit oficial de la guvernare.

Ca atare, au ramas pe posturi secretarii de stat ai UDMR de la Finante-Attila Gyorgy, Mediu- Sandor Pasztor, Agricultura- Peter Tams Nagy si Transporturi-Zoltan Istvan. In functie a ramas si presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici- Jozsef Birtalan, dar si directorul adjunct al Administratiei Nationale Apele Romane- David Csaba, finul lui Attila Verestoy. In plus, secretarul general al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice- Gyozo Istvan Barczi va face un pas inapoi si va ramane secretar general adjunct al aceluiasi minister.

Si la nivel local, in judete ca Harghita, Covasna si Mures oamenii girati de UDMR si-au pastrat functiile in prefecturi si in structurile deconcentrate ca APIA, Romasilva, directiile judetene de munca, finante si sanatate. In plus, structurile de conducere au rams neschimbate la inspectoratele judetene de politie, de invatamant si cultura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.