Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse - Nicolae Ciucă, negocieri la București cu Ursula von der Leyen, înainte de Congresul PPE

Ciuca PPE

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a profitat de faptul că liberalii organizează la București Congresul PPE și a avut o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ciucă a insistat foarte tare asupra integrării depline a României în spațiul Schengen. Aceste negocieri vin în contextul în care, la București, este prezent și cancelarul Austriei, Karl Nehammer, iar partidul său a declarat că se opune Manifestului PPE, care prevede aderarea României și Bulgariei la spațiul Schegen.

Nicolae Ciucă a militat pentru susținerea integrării depline în spațiul Schengen a României, cât mai curând posibil.

În cadrul întrevederii, Ursula von der Leyen a apreciat măsurile luate de România în vederea protejării frontiere externe.

Nehammer se opune extinderii spațiului Schengen

Partidul cancelarului austriac Karl Nehammer, ÖVP, care participă la Congresul PPE de la București, nu va fi de acord cu manifestul PPE, deoarece conține și „linii roșii”, cum ar fi energia nucleară sau extinderea Schengen, relatează publicația austriacă Kurier.

„Avem poziții clare și o atitudine clară ca partid popular și european, le susținem și nu ne putem abate de la ele. Există multe sugestii bune și puncte importante în manifest, dar în același timp există și câteva linii roșii pentru noi”, a spus secretarul general al Partidului Popular, Christian Stocker.

„Nu putem fi de acord cu energia nucleară în Austria. Suntem și rămânem împotriva energiei nucleare”, a precizat el.

De asemenea, ÖVP este în mod clar împotriva abolirii principiului unanimității în domeniul politicii externe și de securitate, a mai spus Stocker.

Ciucă a vorbit și despre PNRR

Nicoale Ciucă a reiterat angajamentul României de implementare a tuturor măsurilor din PNRR în vederea continuării obțineriii tranșelor din PNRR cât mai repede posibil si s-au evidențiat progresele la nivel tehnic.

Despre Republica Moldova, Nicolae Ciucă a subliniat nevoia integrării rapide a deciziei luate în unanimitate de integrare a Republicii Moldova și Ucrainei și a salutat decizia luată săptămâna aceasta pentru stabilirea cadrului de negociere. De asemenea, președintele Nicolae Ciucă a întărit angajamentul ferm de susținere a Ucrainei.Ursula von der Leyen a apreciat în mod deosebit tot sprijinul oferit de România Ucrainei și faptul că am fost acolo din prima zi oferind tot suportul poporului ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.