Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Nicușor Dan a cedat: susține organizarea paradei Bucharest PRIDE

Inquam Photos / George Calin
Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis recomandarea Primăriei Capitalei de a fi aprobată solicitarea Asociației ACCEPT pentru organizarea marșului „Bucharest PRIDE” pe data de 14 august 2021, cu un număr maxim de 500 de participanți, pe traseul solicitat de către organizatori, adică Piața Victoriei – Calea Victoriei – Piața Universității.

De asemenea a propus suspendarea proiectului „Străzi Deschise” pentru ziua de 14 august și reluarea lui începând de a doua zi, din 15 august.

Inițial, Primăria Capitalei dorea organizarea paradei în altă zi și cu un număr mai mic de participanți față de cel solicitat de organizatori. Marșul „Bucharest Pride” era anunțat a se desfășura pe Calea Victoriei, pe data de 14 august. Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a argumentat pericolele la care s-ar putea expune participanţii la eveniment în cazul în care acesta s-ar desfăşura pe Calea Victoriei, acolo unde în timpul weekend-ului are loc proiectul "Străzi deschise".

„Membrii de specialitate ai Comisiei au avertizat asupra faptului că pe traseul propus de Asociație va exista deja o densitate importantă de oameni care poate reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți. Astfel, nu sunt întrunite condițiile legale de organizare a adunărilor publice prevăzute în art. 2 din Legea 60/1991”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Primăriei București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.