Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE O farfurie cu cocaină și carne expirată găsite la perchezițiile din dosarul StartUp-Nation - Prejudiciul de 1,6 milioane de lei recuperat integral

getty
cocaina

Parchetul instanței supreme a declanșat, joi, un dosar de evaziune, delpaidare și alte fapte economice privind modalitatea în care un grup de persoane ar fi devalizat programul start-up-nation de deschidere a micilor afaceri cu suma de 1,6 milioane de lei.

Astfel, anchetatorii PICCJ au descins joi la membrii grupării și la mai multe locații de persoane fizice și juridice, pentru obținerea de probe, ridicare de obiecte și pentru identificarea bunurilor ce urmau  a fi puse sub sechestru pentru recuperarea prejudiciului.

Au fost făcute astfel 42 de mandate de percheziții domiciliară, în municipiul București și în județele Ilfov, Galați, Maramureș, Suceava, Neamț, Vaslui și Iași.

La data de 28 iunie 2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 38 de suspecți, persoane fizice și juridice.

În cauză se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, obținere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri și spălare a banilor.

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că, în perioada anilor 2019-2020, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat care, în realizarea aceleiași rezoluții, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile garantate de bugetul de stat, în cuantum total de 1.571.687 de lei, printr-un program de finanțare.

Cocaină și carne reambalată găsite de anchetatori

Surse judiciare afirmă pentru STIRIPESURSE că în timpul perchezițiilor de joi, la una dintre locațiile percheziționate ofițerii de poliție ar fi descoperit o farfurie pe care se afla un praf, alb.

Produsul a fost identificat ca fiind cocaină iar o mostră a fost trimisă la laboratorul toxicologic pentru analize amănunțite.

Totodată în cazul respectiv anchetatorii vor sesizat Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și Terorismului pentru continuarea cercetărilor, aceasta fiind Direcția compententă în cazul drogurilor.

Carne expirată cu termene modificate

De asemenea, arată sursele citate, la una dintre locațiile percheziționate au fost găsite douăp camioane ce conțineau produse din came cu termene de valabilitate modificate, ce erau pregătite pentru a fi reintroduse în circuitul comercial .

Produsele au fost indisponiblizate de către Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Iași, urmând a fi luate măsuri specifice.

Altfel, arată  acestea anchetatorii PICCJ și SICE ar fi recuperat intergral prejudiciul de 1,6 milioane de lei prin sechestrele puse pe bunuri mobile și imobile ale celor supectați în acest dosar.

Totodată au fost reținute trei persoane ce urmează a fi prezentate unui judecător de drepturi și libertăți cu propunerea arestării preventive iar alți doi suspecți din dosar au fost puși sub control judiciar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.