Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Opoziția și 'puciștii' din PSD îi pregătesc lovitura DECISIVĂ lui Liviu Dragnea: s-a deschis sezonul negocierilor

dragnea parlament

Se fac jocuri extrem de interesante în Parlament, în această perioadă și, pentru opoziție, mai important decât o moțiune de cenzură este demersul prin care urmăresc schimbarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Citește și: ALERTĂ - NEBUNIE în Parlament: ALDE a lăsat PSD în offside. Proiect votat alături de opoziție

Surse din PNL, dar și din rândul PSD ne-au explicat că, în aceste zile, se poartă negocieri între partidele de opoziție și ”puciștii” din PSD pentru un atac frontal la adresa lui Liviu Dragnea. Cu o majoritate extrem de fragilă la Camera Deputaților, opoziția va forța schimbarea lui Dragnea, ceea ce va constitui un adevărat tsunami în lumea politică.

Surse din PSD ne-au indicat să ne uităm atent a discursul ”puciștilor”. Toți vorbesc despre o ”problemă cu Liviu Dragnea”, nu o problemă cu PSD. Tocmai de aceea, este de așteptat ca aceștia să dea curs unor negocieri cu opoziția.

Opoziția ar încerca să-l atragă și pe Călin Popescu Tăriceanu în acest demers, pentru că acesta ar avea de profitat politic de pe urma căderii lui Dragnea. Deocamdată, nu s-a ajuns la vreo înțelegere, dar terenul se tatonează.

Se pare că Liviu Dragnea cunoaște foarte bine aceste jocuri care se fac în Parlament și tocmai de aceea a trecut la negocieri la bucată cu parlamentarii din organizațiile județene ale ”puciștilor”. Pentru Dragnea este esențial să nu fie la limită cu majoritatea în Camera Deputaților, tocmai de aceea PSD face și transferuri din zona opoziției.

Demersul de schimbare a lui Liviu Dragnea a fost inițiat de PNL și se folosește de o prevedere din regulamentul Camerei Deputaților:

”(2)*) Revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi propusă şi la cererea a minimum o treime din numărul total al deputaţilor, în una dintre următoarele situaţii:

a) încalcă prevederile Constituţiei României;

b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor sau ale Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.