Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Pe cine încălzește PSD în Capitală la alegerile locale

sondaj

Conducerea centrală a PSD va avea, cel mai târziu la finalul lunii ianuarie, o radiografie a partidului pe municipiul București, un sondaj proaspăt fiind așteptat în acest sens, au declarat, vineri, surse din partid pentru STIRIPESURSE.RO.

La sectorul 1, cel mai vehiculat nume este Daniel Tudorache, deputat de București și lider al PSD sector 1. Tudorache ar fi la a doua candidatura, dupa ce in 2008 a pierdut in fata lui Andrei Chiliman.

În sectorul 2, social-democrații l-ar putea arunca în cursă pe Dumitru Chiriță, deputat PSD de București aflat la al treilea mandat. Situația aici este însă complicată pentru că o alianță PSD-UNPR l-ar putea  promova în continuare pe actualul edil progresist Neculai Onțanu.

PSD îl va susține, cel mai probabil, pentru încă un mandat, pe actualul primar al sectorului 3, Robert Negoiță. După ce acesta a intrat într-un con de umbră în partid care i-a blocat o candidatură la primăria Capitalei, acesta rămâne însă cu susținerea social-democraților pentru sectorul 3.

În sectorul 4, una dintre variantele PSD este liderul organizatiei, Daniel Băluță, viceprimar ajuns primar interimar după demisia lui Cristian Popescu Piedone.

În fieful tradițional PSD din sectorul 5 se pregătește  pentru locale deputatul Cristian Rizea, ajuns lider al organizatiei social-democrate după excluderea lui Marian Vanghelie.

Senatorul Gabriel Mutu (ex-PDL) este o posibilă candidatură din partea PSD în sectorul 6. În cursă vrea să intre din partea PSD și Ștefan Florescu, fost candidat independent în 2012.

La Primăria Generală a Capitalei, în PSD se vehiculează numele vicepreședintelui Ecaterina Andronescu, care nu ar avea încă susținerea necesară în partid, precum și numele vicepreședintelui Gabriela Firea, care nu și-a declarat încă intenția clară de a intra în lupta electorală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.