Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Planul complet al PSD pentru atragerea Pro România în Guvern: teoriile vehiculate în echipa Vioricăi Dăncilă

sah

Viorica Dăncilă i-a oferit lui Victor Ponta intrarea la guvernare la schimb cu susținerea de către Pro România a candidatului PSD la prezidențiale. În PSD se mizează pe două elemente cu mare încărcătură psihologică, au explicat surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

1. Dispariția lui Liviu Dragnea din peisaj

În PSD se discută că după alegerile europarlamentare, Pro România ar stagna în sondaje și unii social-democrați chiar avansează teoria că partidul lui Ponta a început să scadă în preferințe.

Motivul invocat de PSD-iști este că Liviu Dragnea a fost combustibilul care a provocat ascensiunea Pro România și că Viorica Dăncilă nu este un adversar pe care Ponta să poată să-l demonizeze așa eficient cum o făcea cu Dragnea.

Liderii PSD susțin că în Pro România începe să miroasă acum a frică și că instinctul de conservare dar și tentația puterii sunt pioni puternici în jocul negocierilor.

2. Orgoliul foștilor colegi

Social-democrații spun că partidul suferă la capitolul imaginii guvernarii pentru că din 2017 încoace din cele trei cabinete PSD nu s-a ridicat nicio personalitate cu care partidul să defileze in opinia publica.

În PSD se apreciaza ca fostii ministri care au plecat la Pro Romania sunt valorosi si chiar daca au ales sa schimbe partidul, au ramas cu sufletul la PSD și nu le este indiferenta soarta social-democratiei.

PSD-istii zic ca orgoliul oamenilor lui Victor Ponta, de a schimba PSD și de a arata cum se guverneaza bine, este un mare atuu in negocieri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.