Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE- Planurile A și B în PNL: cum se ajunge la guvernare fără traseiști

Liberalii încearcă să predea o lecție unică în istoria politică post-decembristă: cum să ajungi la guvernare fără a lua traseiști. Klaus Iohannis ne-a explicat, în campania electorală, că își dorește să schimbe fața politicii românești, iar soldații din PNL încearcă să execute ordinul.

Prin PNL se vorbește de două variante în care s-ar putea ajunge la guvernare, fără a racola traeiști la pungă în Parlament.

1. Planul A reprezintă soluția unei moțiuni de cenzură introduse de PNL. Surse din PNL susțin că momentul cel mai prielnic ar fi luna mai, atunci când lucrurile se vor mai așeza în Parlament.

În acest caz, liberalii mizează pe faptul că PSD își cam dorește să lase guvernarea din brațe și, ca prin minune, moțiunea de cenzură trece în Parlament. Până atunci, PNL va racola parlamentari, dar așa, mai cu bun simț și fără prea mare gălăgie, pentru a nu fi chiar evident blatul PSD-ului.

Ca de exemplu așa: ȘOC în PSD: 3 parlamentari pierduți într-o singură zi. PNL dă LOVITURA

2. Planul B are în vedere justiția independentă și statul de drept. Liberalii se așteaptă ca DNA să le rezolve marea problemă și să-i scape de sperietoarea Gabriel Oprea. În mediile cu aer rarefiat, circulă zvonul că generalul de la UNPR și vicepremier în Guvern va ajunge pe mâna Laurei Codruța Kovesi în ”Dosarul Microsoft”.

Dacă nu le iese pasența și Gabi Oprea scapă de DNA, liberalii mai au un loz câștigător: Liviu Dragnea. Acesta ar putea fi condamnat, în primă instanță în ”Dosarul Referendumul”, dar această condamnare ar echivala cu o lovitură de măciucă decisivă pentru guvernul condus de Victor Ponta.

În acest plan B, liberalii vor încerca să profite de loviturile date de justiție oamenilor lui Ponta și-l vor forța să plece acasă, inclusiv în baza presiunii populare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.