Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PNL joacă în subteran pe mâna lui Tăriceanu

twitter.com
sah

Liberalii s-au întrunit într-o şedinţă maraton, în urma căreia au pus la cale viitorul partidului. În lipsa lui Vasile Blaga, vechiul PNL s-a impus detaşat în faţa vechiului PDL, iar alegerile interne vor avea loc de jos în sus în partid şi Congresul a fost mutat spre vară.

Citeşte şi: Secretarul general al PNL a DEMISIONAT. Cine i-a luat locul

Vezi și: LIBERALII nu au înțeles nimic! Congresul amânat: Liderii se țin de scaune

O prezenţă mai puţin obişnuită ne-a fost semnalată de către liberali, în echipa de strategie politică a vechiului PNL. Un fost consultant ALDE şi om foarte apropiat de Călin Popescu Tăriceanu sau Daniel Chiţoiu a fost acum cooptat în echipa PNL.

Strategia politică a vechiului PNL este condusă de unul dintre oamenii de casă ai lui Călin Popescu Tăriceanu, ceea ce trasează punţi mai mult decât importante între PNL şi fostul lider al partidului. Este inutil să reamintim că Tăriceanu stă la pândă şi aşteaptă să speculeze orice nemulţumire din PNL pentru a racola parlamentari sau lideri influenţi în teritoriu. Scopul lui Tăriceanu este să crească ALDE pentru a deveni al doilea partid al ţării, după PSD.

În frunte cu omul de casă al lui Tăriceanu, vechiul PNL se pregăteşte de alegerile interne. O primă mişcare a avut deja loc: secretarul general interimar, Marian Petrache, a fost nevoit să demisioneze din cauza problemelor de sănătate. Acesta are nevoie de o operaţie şi a preferat să facă pasul în spate din viaţa politică.

După această retragere prematură a lui Petrache, liberalii vechi se încolonează în spatele lui Dan Motreanu, cel care va fi secretar general şi candidat al partidului la alegerile interne. Un om cu foarte multă experienţă, cu o imagine ireproşabilă în interiorul PNL, Motreanu are capacitatea de a uni toate organizaţiile vechiului PNL. Ba mai mult, Motreanu va avea şi sprijinul Cotroceniului, el fiind primul pe care Iohannis a dorit să-l lase ca urmaş al său la conducerea partidului, după ce a câştigat alegerile prezidenţiale şi a fost nevoit să demisioneze. La acel moment, Motreanu a refuzat oferta, dar acum ar intra în lupta internă a partidului, mai ales că PNL are nevoie de o reconstrucţie masivă.

De partea cealaltă, vechiul PDL va merge pe mâna lui Cătălin Predoiu, un om cu o imagine bună de profesionist, dar care în plan politic a suferit eşec după eşec. Cel mai răsunător a fost cel de la alegerile locale, când a obţinut un scor dezastruos pentru PNL în Bucureşti. Ulterior, Predoiu a fost paraşutat la Călăraşi, o organizaţie foarte puternică a PNL, pentru a fi sigur că prinde un loc în Parlament.

Predoiu a prins un loc în Parlament şi în ciuda faptului că ajunsese la Călăraşi cu două săptămâni înainte de alegeri, în discursul de lansare a candidaturii el a spus că a obţinut al patrulea scor pe ţară al liberalilor. În partid această formulare nu a picat prea bine, ştiut fiind faptul că la Călăraşi rezultatele sunt obţinute de greul Răducu Filipescu, care a crescut organizaţia împreună cu Dan Motreanu.

Coincidenţă sau nu, în PNL vom avea o bătălie între doi oameni de la Călăraşi: Cătălin Predoiu, deputat de Călăraşi şi Dan Motreanu, fost deputat de Călăraşi, dar lider politic foarte important în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.