Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse PNL: Strategia PNL pentru prezidențiale se bazează pe preluarea guvernării / Ministerul de Interne – miza reală a moțiunii de cenzură

Inquam Photos / Octav Ganea
MAI ministerul afacerilor interne Inquam Photos

Surse din Partidul Național Liberal au declarat că pentru liberali e extrem de important să ajungă la guvernare înainte de alegerile prezidențiale. „Ministerul de Interne e minister-cheie și e nevoie de el. Fără Blaga la Interne în toamna lui 2009, Băsescu nu reușea să-l bată pe Geoană. Dacă cade Guvernul Dăncilă, Internele sunt primul minister vizat de PNL. Resursa administrativă e esențială pentru victoria lui Iohannis”, au afirmat sursele liberale.

Vezi și: Rareș Bogdan amenință cu DEMISIA din PNL: intru în CONFLICT DIRECT cu conducerea partidului

PNL a negociat intens în ultimele două săptămâni susținere parlamentară pentru moțiunea de cenzură pe care vrea s-o depună în Parlament. În paralel, Klaus Iohannis a intrat într-un conflict de uzură cu Guvernul PSD și a refuzat în mod repetat să numească miniștrii interimari, motiv pentru care Guvernul a sesizat Curtea Constituțională. După ieșirea ALDE de la guvernare, obiectivul președintelui Iohannis e să forțeze Guvernul să vină în fața Parlamentului pentru un vot de încredere.

„Dacă nu ajungem la guvernare acum, Iohannis va intra în alegeri slăbit, fiindcă va părea neputincios. A promis că PNL va intra la guvernare, dar nu reușește s-o dea jos pe Dăncilă, contracandidatul lui direct”, au concluzionat sursele din PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.