Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Ponta si Tariceanu vor sa se alieze la tribunal. Noul USL se concretizeaza

ponta tariceanu

Premierul Victor Ponta a anuntat in nenumarate randuri ca isi doreste o colaborare parlamentara si guvernamentala cu liberalii lui Calin Popescu Tariceanu. Aceasta colaborare ar urma sa pun bazele unui nou USL. Surse politice sustin ca acest lucru ar urma sa se intample cu acte in regula in viitorul apropiat.

Surse politice, citate de Romania TV, anunta ca "USL 2.0" cum l-a numit chiar premierul Victor Ponta ar urma sa devina o alianta cat se poate de concreta. Actele necesare ar urma sa fie depuse la tribunal pentru ca acest nou USLL sa fie inregistrat formal ca alianta politica.

Numele noului USL nu a fost stabilit inca, dar este clar ca noua alianta este dorita atat de Ponta cat si de Tariceanu si este prevzuta sa dureze pana in 2016 - cat ar fi trebuit sa reziste primul USL, potrivit protocolului.

Numele nu este insa singura problema a noului USL. O alta problema este ca PLR - partidul lui Tariceanu - nu este in mod formal si juridic un partid, el neputand fi inregistrat la tribunal.

Astfel momentan USL ramane la nivel declarativ si ar putea intra in legalitate doar printr-o alianta formala cu PNM (partidul pe a carui structura construieste Tariceanu noul PLR), dar nu cu PLR.

Citeste si: EXCLUSIV Cum a rămas Tăriceanu fără partid/ DOCUMENT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.