Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse | Premierul Ciucă ar putea demisiona după ședința de guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca guvern

Ședința de joi a Guvernului Ciucă ar putea fi ultima. Potrivit unor surse politice, premierul Ciucă ia în calcul să demisioneze fie joi, după ședința de guvern, fie vineri.

Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, un memorandum având ca temă adoptarea unor principii generale în vederea îmbunătăţirii statutului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din sistemul naţional de învăţământ şi valorizarea carierei didactice.

Memorandumul ar trebui să contribuie la soluționarea conflictului de muncă declanșat de angajații din educație.

Potrivit surselor politice, o demisie a premierului Ciucă ar fi urmată de desemnarea unui premier interimar, în vederea pregătirii „rotativei” guvernamentale. Premierul interimar ar asigura buna funcționare a treburilor guvernamentale pe parcursul consultărilor de la Cotroceni între președinte și partide, urmate de desemnarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru și votarea în Parlament a noului cabinet și a programului de guvernare.

Sursele politice vorbesc inclusiv despre presiuni pe care liderii PNL le-ar face asupra premierului Nicolae Ciucă pentru a demisiona. Liberalii s-au săturat să deconteze actualul scandal legat de situația din educație și doresc să predea frâiele guvernării partenerilor de la PSD cât mai rapid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.