Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Procurorii PTM București sunt pe drum spre locul incidentelor aviatice - Zona va fi cercetată toată noaptea și participă o comisie a SMFA

BBC
elicopter prabusit

Un procuror militar din zona Constanței și un altul de la Parchetul Tribunalului Militar București se deplasează la momentul difuzării acestei știri, către locurile incidentelor aviatice, privind prăbușirea unui MIG-21 Lancer și a dispariției unui elicopter IAR, afirmă pentru STIRIPESURSE, surse judiciare.

Potrivit acestora, ancheta celor doi va dura toată noaptea și posibil și pe parcursul zilei de joi, echipa formată din cei doi procurori și ofițeri de poliție de la Constanța urmând să efectueze Cercetarea la Fața Locului (CFL).

Potrivit surselor citate la verificările din teren va participa și o comisie de specialiști din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene (SMFA), fiind vorba în acest caz despre două aparate de zbor.

Potrivit acelorași surse, o dată cu primul act ce se va întocmi în acest caz, se va forma și dosarul unic de cercetare penală, neputând preciza la acest moment încadrarea juridică a faptelor ce se cercetează.

Context

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44, anunță MApN.

Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO, elicopterul s-a prăbușit, fără a fi cunoscute cauzele, iar cei 5 soldați de la bord au murit.

Avionul s-a prăbușit, iar elicopterul trimis să verifice zona a picat și el, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Citește și: Ministerul Apărării confirmă că un MiG 21 LanceR s-a prăbușit .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.