Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD a stabilit planul: cum vor MĂCELĂRI valul de OUG-uri date de Guvern

sah

Guvernul a emis 25 de Ordonanțe de Urgență, în cadrul unei ședințe care a durat până târziu în noapte. Cei de la PSD caută să se regrupeze și vor lansa contraatacul la adresa Guvernului.

Citește și: OFICIAL - Guvernul adoptă OUG pentru anticipate + dublarea numărului de parlamentari în Diaspora

Surse din PSD ne-au precizat că există un plan în mai mulți pași:

1. Vor verifica fiecare OUG în parte și pentru cele care nu au avizut Consiliului Economic și Social va fi făcută solicitare către Avocatul Poporului să le atace la Curtea Constituțională. Practic, fără avizul CES, acele OUG-uri nu au nicio șansă să primească avizul de constituționalitate, date fiind deciziile anterioare ale CCR.

2. OUG-urile care au avizul CES vor fi trimise în cel mai scurt timp în Parlament, acolo unde PSD își va căuta aliați și vor încerca să trântească toate proiectele PNL.

Cartoful fierbinte este OUG care reglementează organizarea alegerilor anticipate. Cei de la PSD arată că aceasta este neconstituțională datorită prevederii care introduce posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu, dar și dublarea numărului de parlamentari în Diaspora. PSD acuză faptul că prin această metodă se legalizează turismul electoral.

Jocul PNL este destul de clar: mizează pe voturile venite din diaspora la alegerile parlamentare. Având în vedere că la ultimele alegeri, liberalii au luat cele mai multe voturi în diaspora, prin această modificare legislativă se asigură că și la aceste alegeri, cetățenii din străinătate îi vor putea vota.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.