Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD adoptă strategia retragerii: se schimbă planul, în războiul cu Iohannis

strategy

Strategii PSD au intrat în linie dreaptă cu pregătirea momentelor electorale și sunt dispuși să schimbe din mers planul, în războiul cu președintele Klaus Iohannis. Finalul anului 2018 și începutul lui 2019 au fost dominate de războiul remanierii, asta pentru că PSD i-a dorit pe Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare și Mircea Drăghici la Transporturi. Klaus Iohannis i-a refuzat de trei ori sub diverse motive.

Citește și: Tăriceanu, trei întâlniri de taină cu Iohannis: se forțează spargerea Coaliției/ZVON

Surse din PSD au explicat faptul că acest război tinde să atingă note absurde și nu ajută deloc la o reușită a mandatului România la șefia Uniunii Europene. Fără doi titulari de portofolii situația este dificil de explicat la nivel european, iar PSD se pregătește s-ar pregăti cedeze.

Liderii PSD se așteaptă la un nou refuz din partea președintelui Klaus Iohannis, iar după aceea nu vor mai insista cu actualele propuneri și ar putea trimite altele. Liderii partidului vor merge pe strategia ”cel mai deștept cedează”, dar pe canalele mediatice președintele va fi catalogat drept ”sabotor” și acuzat că se folosește de tribuna prezidențială pentru a-și face campanie electorală.

Sursele noastre susțin că juriștii PSD se codesc să atace refuzurile lui Klaus Iohannis la Curtea Constituțională pentru că nu sunt siguri de câștig, iar o decizie CCR pe această speță ar stabili un precedent care ar putea da președintelui o putere uriașă asupra Guvernului.

O problemă mare pentru Liviu Dragnea va fi faptul că Lia Olguța Vasilescu rămâne în afara Guvernului. Lider important al PSD, Olguța Vasilescu trebuie recompensată pentru această pierdere și cel mai probabil va primi un loc pe lista la europarlamentare.

Anul electoral a început extrem de spectaculos, iar războiul dintre cei doi poli de putere va fi unul pe viață și pe moarte. Până în noiembrie, la alegerile prezidențiale, este de așteptat să asistăm la mișcări interesante pe tabla de șah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.