Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD are probleme să treacă Codul Penal: negocieri de ultimă oră în Parlament

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament vot maini mana

PSD și ALDE au mari emoții cu trecerea Codului Penal în Camera Deputaților. Pentru că cei de la UDMR se vor abține de la vot, coaliția PSD-ALDE are doar două voturi peste majoritatea necesară de 165 de voturi, iar cei de la USR și PNL ar putea profita de această majoritate extrem de fragilă.

Sursele noastre susțin că UDMR se abține la recomandarea PPE, liderii europeni intervenind în situația din România. Pentru a ieși cu bine din această situație, cei de la UDMR au pus în scenă piesa în care nu sunt de acord cu anumite prevederi din Codul Penal, în varianta propusă de PSD și ALDE.

De asemenea, deputații minorităților naționale nu vor vota uniform, așa că cei de la PSD și ALDE nu se pot baza pe voturile acestora.

Sursele noastre susțin că cei de la PSD l-au mandatat pe Valeriu Steriu, recent trecut de la PMP la PSD, să negocieze cu foștii colegi, în așa fel încât o parte dintre deputații PMP să voteze Codul Penal.

Problema celor din PSD și ALDE este că nici măcar toți cei din PSD nu vor vota Codul Penal, unii preferând să absenteze în mod intenționat, pentru a nu-și asocia numele cu o lege controversată.

Inițial, votul pe Codul Penal trebuia să fie dat joi, însă PSD și ALDE au decis să mute astăzi votul final. Pentru că mulți parlamentari doresc să plece, PSD și ALDE i-au mobilizat pe toți astăzi, pentru a nu risca ca mâine să nu mai aibă majoritate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.