Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD boicotează alegerile din Torino. Coadă de 2 kilometri. UPDATE: Incidente în secţie

coada torino

Românii din Diaspora şi-au luat măsuri de precauţie pentru a nu rămâne în afara secţiilor de votare la încheierea votului. În faza secţiilor din câteva oraşe europene sunt deja cozi. Cea mai aglomerată secţie la primele ore este cea din Torino. Peste 1000 de persoane stau la o coadă de 2 kilometri.

VEZI replica PSD

Vezi şi: Cozi imense la sectiile din Diaspora/ foto

În ciuda faptului că la alegerile precedente au existat două secţii de votare în Torino, la aceste alegeri autorităţile din România au decis să înfiinţeze o singură secţie. Potrivit unor surse de la faţa locului, reprezentantul PSD din secţia din Torino lipseşte.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, anunţa sâmbătă că, pentru fiecare reprezentant al unui partid care nu se prezintă în secţia de votare, vor vota cu 15% mai puţine persoane. Gabriela Firea, purtător de cuvânt PSD, dădea asigurări că toţi reprezentanţii partidului se vor prezenta în secţiile de votare.

Vezi şi: Ultimul ANUNȚ al PSD pentru Diaspora

UPDATE: Cei care stăteau la coadă în faţa Consulatului din Torino au forţat intrarea în secţie. Poarta legată cu lanţul este deschisă periodic pentru a permite intrarea.

content-image

Anca Manolea, o jurnalistă din Torino, a declarat pentru B1 TV că situația de la Torino este ”destul de dezastruoasă” și că oamenii se află în fața singurei secții de votare din oraș încă de la ora 5 dimineața.

"Situația este destul de dezastroasă. Este deja o coada de un kilometru jumătate sau doi, oamenii sunt la coadă de la ora 5 dimineață. Există o singură secție. Sunt mult mai mulți oameni decât în primul tur. Problema principală este că avem doar o secție de vot, iar în Torino sunt 50.000 de români, dar vin să voteze români și din alte zone. În medie votează aproximativ 50 de persoane la 12 minute. Sunt cinci persoane, în loc de trei care completează datele pe listele suplimentare, dar nu este de ajuns. Lumea la prezidențiale vrea să voteze pentru că este interesată de ce se întâmplă acasă, de aceea sunt destul de activi la alegerile prezidențiale. De la ora 5, s-au mobilizat, sunt determinați, vor să stea la coadă, vor să-și exercite acest drept constituțional și nu cred că vor ceda prea ușor.”, a spus Anca Manolea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.