Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: PSD își mută centrul de putere

PSD

Ghemul tradițional de putere se va muta la Congresul PSD și pentru prima oară în ultimii 5 ani de zile, Biroul Permanent Național nu va mai lua decizii mari în partid, au explicat surse social-democrate pentru STIRIPESURSE.RO.

Sub conducerea lui Victor Ponta, deciziile s-au luat informal in partid în Biroul Permanent Național din fiecare luni dimineata si din BPN au facut parte cei mai puternici social-democrati. De aici, deciziile mergeau catre un vot in Comitetul Executiv National, care de exemplu primea in plic noii ministri si vota in orb tot ce venea din BPN.

Liviu Dragnea intentioneaza sa schimbe aproape toti vicepresedintii actuali si sa faca din BPN un centru de reactie rapida pe problemele la zi, spun surse din PSD. De asemenea, BPN-ul va fi 'debaronizat' prin inlaturarea liderilor din teritoriu care conduc si Consilii Judetene si partidul.

Adevarata putere se va muta acum in Comitetul Executiv National, din care vor face parte presedintii de organizatii judetene ale partidului si membrii BPN-ului.CExN al PSD va avea cel putin o intalnire in fiecare luna in care va trasa linia partidului. De asemenea, tot CExN va avea ultimul cuvant de spus in privinta listelor pentru alegerile parlamentare sau a listei PSD pentru Parlamentul European.

Citeste si:

Surse: Cine va fi eliminat din Guvern

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.