Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD joacă la rupere: negocieri subterane cu Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Iohannis

Liderii PSD sunt deciși să joace tare în jocul cu președintele Klaus Iohannis. Președintele a trimis, oficial, scrisoarea către Parlament prin care se vacantează funcția de director al Serviciului Român de Informații, după demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Citește și: Sebastian Ghiţă a fost LOCALIZAT: Ce l-a dat de gol pe fostul deputat / PRESĂ

Citește și: SONDAJ intern PSD: câte procente a pierdut partidul în urma protestelor/SURSE

Din acest moment, președintele este așteptat să facă o nominalizare pentru șefia SIE, dar aceasta nu poate trece fără sprijinul PSD în Parlament. Tocmai din acest motiv, liderii PSD forțează o negociere.

În plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților se va forma Comisia de control a SIE, dar surse parlamentare arată că nu va fi desemnat și președintele acesteia. Tocmai acesta ar fi jocul: PSD este dispus să cedeze către PNL de președinte al Comisiei SIE, iar la schimb să primească funcția de director SIE.

Negocierile pot părea disproporționate, dar având în vedere că președintele nu-și poate trece un om fără sprijin parlamentar, atunci căile de dialog se deschid.

De altfel, Liviu Dragnea l-a avertizat public pe Klaus Iohannis că se poate ajunge la un blocaj în Parlament, dacă nu va fi dispus la negocieri cu PSD.

"Eu sper să fi intrat în altă etapă a comunicării şi a colaborării instituţionale şi cred că, aşa cum e firesc, sper, să nu aflăm din plic această propunere şi am convingerea că până la urmă preşedintele va dori să aibă o discuţie înainte de nominalizare. (...) Este bine să nu uităm că trebuie să existe un echilibru între aceste nominalizări, între Putere şi Opoziţie, şi cred că, în înţelepciunea domniei sale, domnul preşedinte va ţine cont de lucrurile astea, să nu ajungem într-un blocaj în Parlament", a spus Dragnea, care a precizat că se așteaptă să fie chemați la Cotroceni pentru o discuție în acest sens.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.