Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD pregătește o toamnă INCENDIARĂ în Parlament

pixabay.com
diverse, sah

Liderii PSD se pregătesc de o toamnă de foc în Parlament. În primul rând este vorba despre legile justiției, în special de prevederile care îl scot pe Klaus Iohannis din jocul pentru numirea procurorilor, dar coaliția majoritară are și alte fronturi deschise.

Citește și: Dosarul lui Dragnea, din nou pe masa magistraților: Șeful PSD este acuzat de instigare la abuz în serviciu

Citește și: Tudorel Toader face afirmații EXTREM DE GRAVE, la Antena 3: Ce a spus despre justiție e FĂRĂ PRECEDENT

Una dintre marile dileme ale liderilor PSD este noul șef al Comisiei SRI. Adrian Țuțuianu a fost numit ministru al Apărării și renunță la funcția din Parlament. În culise se negociază intens pentru funcția de președinte al acestei comisii și sunt mai mulți oameni cu greutate ai PSD care și-ar dori funcția. Unul dintre aceștia este senatorul Sereș Deneș, dar și alți parlamentari PSD își fac lobby puternic la Liviu Dragnea pentru a prinde această funcție.

Pe lângă omul de la Comisia SRI, PSD intră în linie dreaptă pentru câteva legi cu mare impact social. În primul rând este vorba despre legile justiției, unde se va declanșa un război total în Parlament, cu liberalii susținuți din toate puterile de Klaus Iohannis.

Liderii PSD nu au stabilit încă un program pentru desfășurarea referendumului, pentru că așteaptă ca președintele Iohannis să promulge legea. Tocmai aici este marja în care Klaus Iohannis poate deveni jucător în meciul cu PSD, ceea ce liderii coaliției așteaptă cu nerăbdare.

De asemenea, liderii PSD se pregătesc de referendumul pentru definirea familiei, dar totul se va juca în cheia războiului cu președintele Klaus Iohannis. Referendumul va fi unul cu rezultat așteptat, dar în procedura de declanșare a scrutinului un rol foarte important îl joacă și președintele, iar acesta probabil că nu va mai fi la fel de binevoitor cu majoritatea parlamentară, mai ales că Liviu Dragnea a anunțat că s-a încheiat perioada de pace.

Tot în această sesiune parlamentară, Lia Olguța Vasilescu va deveni principala gură de foc a PSD, pentru că se pregătește o nouă lege a pensiilor, iar disputele din Parlament vor fi mai mari decât la cele pentru legea salarizării unitare.

Toate aceste momente cu potențial exploziv vor fi suprapuse peste procesul lui Liviu Dragnea, care avansează rapid și este posibil ca în această toamnă să avem parte de un verdict al judecătorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.