Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: PSD și PNL nu cad de acord pe șeful AEP

Octav Ganea/Inquam Photos
ciolacu ciuca coalitie

Numirea în funcție a șefului AEP ar putea să se amâne, la ora transmiterii acestei știri PSD și PNL având opinii contradictorii cu privire la persoana care să conducă Autoritatea Electorală Permanentă, au declarat surse din coaliție pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

PSD îl susține pe Toni Greblă, fost judecător CCR, fost senator social-democrat și actual prefect al Capitalei. De cealaltă partea, PNL vrea ca AEP să fie condusă de Marian Muhuleț, actual vicepreședinte al instituției.

Ședința plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în care urmează să fie ales președintele Autorităţii Electorale Permanente, este programată pentru marți.

Momentan în coaliție nu s-a ajuns la un acord cu privire la șefia AEP, iar numirea în funcție se va amâna dacă până mâine PSD și PNL nu ajung la o înțelegere.

Fostul preşedintelui AEP, Constantin Florin Mituleţu-Buică, a demisionat din funcție în urma unor acuzații la adresa sa aduse de ANI.

Mitulețu-Buică a fost susținut de PSD la fruntea AEP și social-democrații vor să păstreze dreptul de a face nominalizarea.

Comasarea alegerilor

Iulia Andreea Băbeanu (propusă de AUR) şi Toni Greblă au primit, luni, aviz favorabil de la Comisiile juridice ale Parlamentului pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Întrebat la audierile din comisii dacă alegerile din 2024 pot fi comasate, Greblă a răspuns:

„Cred că AEP are obligația să desfășoare alegerile legal și dacă există partide care vor sa modifice legea, acest an este propice. Anul viitor legile electorale nu mai pot fi modificate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.