Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Se detonează ALDE și în Camera Deputaților?

ceainic

'Puciștii' din ALDE spun că săptămâna viitoare sunt șanse mari să dispară și grupul parlamentar din Camera Deputaților, după ce excluderea lui Teodor Meleșcanu a provocat săptămâna asta dispariția grupului ALDE din Senat.

Grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor trebuie să aibă peste 10 deputaţi care au candidat în alegeri pe lista aceluiaşi partid. ALDE are acum 19 deputați, dintre care doar 14 aleși pe listele ALDE, restul fiind transferați de la alte partide (PNL, PSD, PMP).

Dacă ALDE îi exclude pe Ion Cupă, Grațiela Gavrilescu și Ștefan Băișanu, deputații propuși de premier să fie miniștri, atunci 'puciștii' spun că o să fie o chestiune de zile până când o să dispară și grupul din Camera Deputaților. Fără cei trei miniștri propuși, toți aleși pe listele partidelui, ALDE va rămâne cu 11 membri în Camera Deputaților și alți 2 deputați - Marian Cucșa și Mihai Niță - sunt pregătiți în acest scenariu să demisioneze pentru desființarea grupului. Miza este provocarea unei schimbări la vârful partidului.

Sursele din aripa anti-Tăriceanu spun că fara grupuri parlamentare, Tariceanu va fi acuzat ca a distrus partidul si se va incerca o lovitura de palat pentru schimbarea lui si a lui Daniel Chitoiu.

„Dl Tariceanu a făcut numai ce a zis Chițoiu, nu a căutat să rezolve nimic după europarlamentare. Ei nu știu ce e prin județe. Ei au fost învățați numai să numească oameni pe funcții și atât, asta era misiunea lor. Am tras un semnal de alarmă dar ei ne-au îndepărtat în loc să stăm de vorbă, în loc să încerce să ne apropie”, zic sursele citate.

Citește și: SURSE Paul Stănescu aleargă spre șefia PSD .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.