Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se joacă pe gheață subțire în noul PNL

sigla noua pnl

Armonia pe care încearcă să o transmită liderii noului PNL în spațiul public este doar pentru fotografie pentru că în spatele cortinei se lovește cu toate armele.

Liderii noului PNL și-au propus ca în anul 2015 să reușească fuziunea în teritoriu, dar aici se duc lupte intense. Surse din PNL ne-au explicat 3 condiții ale jocului în interiorul partidului.

1. De la centru s-a impus următoarea cutumă: indiferent cine are majoritatea în conducerea județeană, vechiul PNL sau vechiul PDL, la alegerile locale și parlamentare va candida omul cu cele mai multe șanse de câștig. Liderii vor să evite o situație în care un om compromis pe plan local, dar care are bani mulți, să-și cumpere locul. Conform sondajelor, noul PNL este principalul favorit la locale și parlamentare, tocmai de aceea vor să facă o selecție riguroasă.

2. În teritoriu se va merge tot pe formula de co-președinți: în mod normal, vechiul PNL va deține majoritatea în aproape 60% din județe, dar asta nu va însemna mare lucru. Toate deciziile se vor lua prin semnătura celor doi co-președinți și așa se menține un echilibru în teritoriu. Evident, așa se vor naște și marile conflicte.

3. Guvernul: dacă vor prelua guvernarea, conducerea noului PNL va da o lovitură grea teritoriului. În primul rând, cel puțin 4-5 ministere vor fi acoperite de tehnocrați. În al doilea rând, noul PNL nu va băga numele grele la înaintare, în primul Guvern, care va sta în perioada 2015-2016. În al treilea rând, cei din PDL vor căuta să nu pună vreun ministru compromis din perioada lui Emil Boc.

În concluzie, în noul PNL se joacă pe gheață subțire pentru că oricare dintre aceste 3 condiții are potențial de explozie în partid. Neînțelegerile pe Guvern, jocurile din teoritoriu, dar și animozitățile care vor apărea inerent, au potențial de a inflama situația în interiorul partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.