Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse | Se rupe USR: Mai mulți europarlamentari și parlamentari și-au anunțat demisia

usr

Dacian Cioloș rupe o parte din Uniunea Salvați România. Odată cu anunțarea intenției de a construi o nouă formațiune politică, fostul lider USR atrage alături de al mai mulți aleși ai partidului.

Potrivit unor surse politice, pe grupurile interne și-au anunțat deja plecarea din partid europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pâslaru, Dragoș Tudorache și Alin Mituța. De asemenea, alături de Cioloș ar urma să plece din USR senatorii Ion-Dragoș Popescu (Dâmbovița) și Cosmin-Marian Poteraș (Dolj) și deputații Alin-Costel Prunean (Sălaj) și Lorant-Zoltan Sas (Bistrița-Năsăud).

Gruparea din jurul lui Cioloș ar încerca să atragă și alți aleși USR, începând cu cei care provin din fostul PLUS, dar deocamdată nu se cunosc alte nume. La București, potrivit surselor din USR, nu s-a reușit ruperea unei părți din filiala, deși președintele este Vlad Voiculescu, fost președinte PLUS București.

Amintim că Dacian Cioloș a avut luni seara o întâlnire online pe platforma Zoom cu susținătorii săi. Europarlamentarul le-a transmis partenerilor de discuție că trebuie să fie pregătiți să se implice dacă doresc un nou proiect politic, să dea un semnal clar că acest pas poate fi făcut cu succes. Numind momentul un „T 0”, Cioloș a susținut că este momentul pentru o construcție nouă, însă a precizat că nu vrea să fie el președintele noului partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.