Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Sentința lui Dragnea a stârnit viesparul din PSD: cele două planuri gândite de baroni

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dragnea

Înalta Curte de Casație și Justiție este așteptată să pronunțe, astăzi, 8 iunie, sentința în dosarul lui Liviu Dragnea. Întreg partidul așteaptă cu răsuflarea tăiată această sentință, care poate însemna fie sfârșitul politic pentru Dragnea, fie confirmarea sa ca lider absolut.

Vă spuneam că întreg partidul așteaptă sentința, dar fiecare tabără cu intenții diferite. Astfel, la nivelul baronilor PSD s-au pus deja pe masă două planuri: unul în caz de condamnare, unul în caz de achitare.

Primul plan, cel în care Liviu Dragnea va fi condamnat, va aduce cu sine un adevărat cutremur în partid. Liderii din teritoriu sunt pregătiți să vină la București și să pună la cale o adevărată noapte a ”săbiilor lungi” în care lui Liviu Dragnea i se va cere în mod deschis să își depună mandatul.

Sunt mai mulți lideri, inclusiv dintre cei apropiați de Liviu Dragnea, care așteaptă doar momentul potrivit și vor sări la beregata actualului lider. Indiferent ce va promite, surse din PSD ne-au precizat că Liviu Dragnea nu va mai avea cale de ieșire și va fi forțat să demisioneze.

Nici mitingul de sâmbătă nu va mai fi la fel, pentru că mulți lideri vor ține oamenii acasă. Sursele noastre ne-au precizat că sub nicio formă partidul nu va ieși să-l apere cu toți militanții pe Liviu Dragnea, în Piața Victoriei.

Al doilea plan, cel în care Liviu Dragnea primește o achitare, va aduce cu sine un val de plecări fără precedent din partid. Sunt mulți lideri teritoriali și parlamentari care așteaptă sentința, în speranța că vor reuși să îl debarce pe Liviu Dragnea.

În cazul în care liderul PSD va avea parte de o achitare, aceștia nu vor mai avea niciun motiv să rămână în partid, pentru că Dragnea va fi încoronat rege al PSD. În această situație, mulți vor alege să plece spre Victor Ponta, în tentativa de a construi un partid care să le asigure supraviețuirea politică.

Sentința pe care judecătorii urmează să o dicteze va influența foarte mult jocurile politice. Surse juridice arată, însă, că este posibil ca judecătorii ICCJ să temporizeze și astăzi să avem parte de o nouă amânare. Chiar și așa, cele două planuri rămân valabile, iar baronii PSD așteaptă doar momentul potrivit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.