Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Strategia dezbaterilor: cum se duce războiul subteran între PSD și PNL

sah

Am avut parte de o primă dezbatere în campania electorală pentru alegerile locale din 2016 pentru Primăria Capitalei, dar a fost doar un meci amical, de deschidere a adevăratului război.

Cei de la PSD și PNL își pregătesc foarte atent strategia dezbaterilor electorale, știind că acesta pot influența într-o bună măsură votul cetățenilor.

Surse din PSD ne-au explicat că, în această campanie, Gabriela Firea are tot interesul să participe la dezbateri, dar dezbateri cu toți candidații, nu o înfruntare directă doar cu Cătălin Predoiu.

Citește și: Dispută între Gabriela Firea şi Robert Turcescu la Digi24: Cum s-au contrat cei doi

Strategia celor de la PSD mizează pe faptul că Firea este pe primul loc în sondaje, iar o dezbatere cu toți candidații i-ar putea aduce beneficii de creștere lui Nicușor Dan sau Robert Turcescu, ceea ce ar dezavantaja major PNL-ul și pe Cătălin Predoiu.

În fine, cei de la PSD își doresc cât mai multe dezbateri, dar într-un format cu toți candidații. Este și un motiv practic pentru strategii PSD doresc acest lucru: Firea, fiind principalul contracandidat pentru toți ceilalți, aceștia nu vor avea de ales decât să o atace cât mai virulent. Imaginea și mesajul care va fi văzut la televizor: trei bărbați atacă la unison o femeie.

Citește și: SCANDAL la Realitatea TV: Laura Chiriac și Denise Rifai, schimburi ULUITOARE de replici / VIDEO

În schimb, surse din PNL ne-au precizat că în această campanie, Cătălin Predoiu nu-și dorește multe dezbateri și în niciun caz o dezbatere cu toți cei patru candidați.

Liberalii și-ar dori o singură dezbatere majoră, doar între Gabriela Firea și Cătălin Predoiu, în care tema principală de atac va fi legată de problemele penale ale liderilor PSD.

Din informațiile noastre, majoritatea televiziunilor de știri au făcut solicitări pentru dezbateri, dar deocamdată nu au primit niciun răspuns clar din partea echipelor de campanie. Fiecare staf a dat răspunsul care îl avantajează si nu s-a ajuns la lucruri concrete. Este posibil ca în ultima săptămână să avem totusi parte de dezbateri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.