Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Studentul botoșănean care a scuipat și mituit polițiști ieșeni arestat preventiv - Acesta se lăuda cu tatăl său despre care susținea că ar fi influent

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Tânărul reținut de DNA Iași pentru fapte de ultraj, amenințare și dare de mită, după ce a agresat un șofer în trafic și apoi a lovit o mașină în parcarea Iulius Mall din Iași, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a promis mite de până la 30.000 de euro pentru oamenii legii.

Decizia în cazul acestuia nu este definitivă și poate fi contestată caz în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel Iași.

Surse judiciare, apropiate anchetei de corupție de la Iași afirmă pentru autorul acestui material că tânărul este simplu student și ar proveni din satul Roma din județul Botoșani.

Cu toate acestea, afirmă acestea în timpul contrelor cu polițiștii sosiți pentru a-l ridica și conduce la secție acesta ar fi afirmat că tatăl său ar fi o persoană influență la nivelul județului, și care ar avea suficienta influență de a-i da afară din serviciu pe oamenii legii.

Aspectele invocate de scandalagiu nu s-ar fi confirmat deși numele tatălui acestuia se pare că este coincident cu numele unui fost procuror al DIICOT Vrancea. Sursele autorului întăresc faptul că este vorba despre o simplă coincidență și că nu este vorba despre aceeași persoană.

DNA intră tare pe ultraje

Procurorii DNA din Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 06 martie 2024, a inculpatului Constantin-George Rusu pe care îl acuză de dare de mită, ultraj (două fapte), refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, distrugere, amenințare.

În ordonanța lor anchetatorii notează că în data de 19 februarie 2024, inculpatul ar fi promis unor agenți de poliție remiterea unor foloase necuvenite, constând în sume de bani cuprinse între 3.000 lei și 30.000 de euro, pentru ca polițiștii să nu dispună față de acesta măsurile legale, în legătură cu mai multe infracțiuni săvârșite în urmă cu puțin timp (distrugeri provocate unui autoturism cu care s-ar fi șicanat în trafic, acroșarea unui alt autovehicul în parcarea unui mall și refuzul de a i se recolta probe biologice).

Concret, în data de 19 februarie 2024, în timp ce se afla în sediul unei secții de poliție din municipiul Iași unde urma să fie cercetat pentru aspectele menționate mai sus, inculpatul ar fi amenințat doi polițiști cu exercitarea unor violențe fizice, l-ar fi lovit pe unul dintre ei.

Observând că această abordare nu va duce la nici un rezultat favorabil, acesta din urmă le-ar fi oferit agenților sumele de bani menționate mai sus pentru a nu fi tras la răspundere penală.

Acesta a fost prezentat joi unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.