Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Tabloul de `coșmar` al minorilor exploatați de asistenții maternali - Tinuți nemâncați și neîmbrăcați, loviți și injurați când cedau muncilor fizice

Adevarul
copil abandonat abuz

Surse judiciare creionează, pentru STIRIPESURSE, tratamentul neomenos la care au fost supuși patru minori cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani de către doi asistenți maternali timișoreni.

Mai precis, afirmă sursele invocate, cei doi construiseră o reală afacere pe spinare celor patru copii pe care îi puneau la munci agricole istovitoare în raport de vârsta și capacitățile lor fizice.

Astfel, explică sursele arătate, de la mic la mare cei patru copii erau puși să care baloți de fân, să cultive legume, sa curețe grajduri, cocine de porci, să taie, să adune și să care lemn de foc.

Din cauza muncilor la care erau obligați minorii aceștia nu mai erau capabili să urmeze cursurile școlii.

În ceeea ce privește agresiunea fizic erau loviți cu palmele, pumnii sau cu diverse obiecte din gospodărie de către cei care trebuiau să se îngrijească de corecta lor creștere.

„Ei (asistenții maternali - n.r.) aveau un business dar nu le achiziționau copiilor mâncarea”, precizează sursele invocate.

Sursele nu pot preciza cu claritate dacă au existat situații în care copiii să fi cedat fizic și să fi fost necesară internarea la spital, sau dacă vreunul dintre aceștia a fost depistat în stare de subnutriție avansată, dar arată că muncile la care erau supuși nu pot fi considerate corespunzătoare pentru aceste vârste.

Cazul

O familie din Timișoara a luat patru copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani în plasament, iar apoi i-a exploatat, punându-i la munci grele sau să îndeplinească servicii în mod forțat. Polițiștii și procurorii DIICOT Timișoara au demarat o anchetă.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara- Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara, fac trei percheziţii domiciliare, în județul Timiş, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare trei mandate de aducere.

„În cauză s-a reținut că, în perioada 2020 – 2022, două persoane, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia.

Pe parcursul celor doi ani de zile, asistenții maternali nu ar fi acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care ar fi fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante, în cadrul exploatației agricole deținute de persoanele bănuite”, arată polițiștii.

În cazul în care copiii refuzau să mai îndeplinească activitățile dispuse, ei erau agresați fizic de către cei care îi exploatau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.