Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Tăriceanu se uită peste gard în curtea PNL și PMP

Tariceanu

Se anunță o vară interesantă pentru ALDE, după ce Călin Popescu Tăriceanu i-a executat pe Daniel Constantin și oamenii săi din partid. Aceste scurgeri de ulei din ALDE au fost resimțite din plin la votul pe moțiunea de cenzură, acolo unde PSD-ALDE nu au avut majoritate decât cu ajutorul minorităților naționale.

În discuțiile cu PSD pentru formarea noului Guvern, Liviu Dragnea i-a atras atenția lui Călin Popescu Tăriceanu că acesta nu mai are aceeași zestre ca la începutul sesiunii parlamentare și i-a cerut să rezolve rapid această problemă, pentru că în caz contrar nici algoritmul politic stabilit la început nu mai poate fi respectat.

Citește și: Partea nevazută a pactului Dragnea – Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu a înțeles mesajul și l-a transmis mai departe către liderii săi de organizații județene. Aceștia au primit misiunea de a întări fiecare organizație cu oameni de la alte partide, iar ținta cea mare o constituie parlamentarii.

Surse din ALDE ne-au explicat că oamenii lui Tăriceanu negociază cu cinci sau șase parlamentari, atât de PNL, cât și de la PMP, pentru a reface numărul de parlamentari cu care ALDE a intrat Parlament și în coaliția cu PSD.

Tăriceanu le-a explicat liderilor județeni că este dispus ca în această vară să meargă din organizație în organizație, dacă există dificultăți în a convinge oamenii să treacă la ALDE. Fiecare parlamentar va merge la negocieri personal cu Tăriceanu, pentru că doar acesta poate oferi garanțiile necesare.

Citeşte şi: Procurorul favorit al lui Kovesi a 'păţit-o': Implicat într-un scandal imens

De partea cealaltă, Daniel Constantin și partidul nou format Pro România stau la colț și vânează orice nemulțumit din ALDE, pe care îl ofertează imediat pentru a trece în barca rivalilor lui Tăriceanu.

Vara va fi una interesantă, iar mutările care ar putea avea loc ne-ar putea aduce la linia de start din toamnă cu garnituri noi pentru partide, dar și cu o nouă etapă în relația PSD-ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.