Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Tensiuni puternice între liderii coaliției. Liberalii au cerut PSD să renunțe la tema pensiilor, PSD forțează cu programul de guvernare

Radu Pop
Palatul Victoria

Ședința de marți seară a coaliției de guvernare a fost marcată de divergențe între liberali și social-democrați pe tema creșterii pensiilor.

„PNL a cerut în ședință să se înceteze discuțiile legate de procentul de 9.4% din PIB pentru pensii”, spun surse din coaliție pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Liberalii au susținut că nu e cazul momentan să se discute despre noi creșteri de pensii, până când economia nu-și revine.

PSD-iștii au replicat că în programul de guvernare există un angajament clar referitor la creșterea pensiilor și rezolvarea inechităților din sistem. În plus, tot în programul de guvernare, a mai zis susținut PSD, există o referire la optimizarea PNRR.

„PSD nu vrea decât respectarea programului de guvernare”, au zis social-democrații în coaliție, potrivit surselor citate.

A fost și o discuție legată de ce pensii intră în cadrul anvelopei de 9.4%.

PSD a susținut în ședință că nu e vorba doar de pensiile din sistemul public, ci în acest procent de 9.4% intră atât pensiile militare, cât și pensiile speciale.

„Dacă nu scoatem procentul reprezentat de pensiile militare practic nu mai poți să faci creșteri de pensii, ceea ce este inacceptabil pentru PSD”, au mai zis social-democrații.

Partenerii de guvernare nu au ajuns la nicio concluzie.

În continuare PSD cere renegocierea spațiului fiscal care poate fi acordat plății pensiilor, în timp ce liberalii cred că s-a acordat la pensii suficient pentru acoperirea inflației și că mai mult România nu-și permite momentan.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.