Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Termenii înțelegerii dintre PNL și PSD/ Tainul plătit lui Florin Cîțu pentru mazilire

PNL PSD

Scena politică a fost dinamitată, în această dimineață, iar jocurile s-au resetat. PNL merge la Cotroceni cu varianta de premier Nicolae Ciucă, care va forma un guvern minoritar PNL-UDMR, dar care va fi susținut de către PSD în Parlament.

În cadrul înțelegerii dintre PNL și PSD sunt mai multe condiții. În primul rând, Florin Cîțu va fi recompensat cu funcția de președinte al Senatului. În același timp, PSD ar urma să preia Camera Deputaților prin Marcel Ciolacu.

Conform surselor noastre, susținerea PSD pentru guvernul minoritar al PNL va fi una condiționată. În primul rând, se pare că PSD va oferi un timp limitat această susținere și se vorbește de un termen de șase luni, până la traversarea acestei crize sanitare.

De asemenea, PSD își dorește să aibă un cuvânt de spus în alcătuirea programului de guvernare, dar nu va intra oficial în Guvern, cu miniștrii.

Nicolae Ciucă va acționa ca un premier tehnocrat fiind considerat ”brațul armat al lui Iohannis”, iar toate deciziile vor fi trecute prin acest filtru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.