Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Tudose îl ascultă pe Grindeanu: șeful ANAF, la un pas de MAZILIRE

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Fostul premier Sorin Grindeanu i-a cerut, în ultima sa conferință de la Palatul Victoria, actualului premier Mihai Tudose să se aplece cu atenție asupra situației de la ANAF.

Citește și: SURSE - Premierul NU este de acord cu impozitul pe venit: varianta de la Guvern

Surse guvernamentale ne-au precizat că Mihai Tudose a studiat situația, iar lucrurile nu arată deloc bine. Vineri, premierul ar urma să facă o vizită la ANAF, acolo unde va purta o discuție cu conducerea instituției.

La acest moment, încasările sunt mult sub nivelul prognozat, ceea ce afectează măsurile din programul de guvernare al PSD, inclusiv legea salarizării unitare, proaspăt intrată în vigoare.

Executivul va analiza foarte atent activitatea din ultimele șase luni. Deocamdată nu se știe dacă este vina conducerii ANAF pentru această situație sau a oamenilor din teritoriu. În orice caz, scaunul președintelui ANAF, Bogdan Stan, pare tot mai șubred și nu este deloc exclusă o mazilire a acestuia, au precizat surse din Guvern.

Potrivit aceloraşi surse, Guvernul nu ia în calcul depăşirea ţintei de deficit de 3%. Ţinta de deficit va fi "respectată cu orice preţ", precizează surse de la vârful Executivului, premierul insistând pe "disciplină financiară".

Chiar înainte de a părăsi Palatul Victoria, Sorin Grindeanu, i-a cerut explicit lui Mihai Tudose să schimbe conducerea ANAF.

„De ce, în condițiile în care consumul a crescut cu 7%, încasările din TVA, înainte de rambursări, sunt -7%? De ce încasările la accize au scăzut, la patru luni, cu 6,8%, în condițiile în care consumul de produse accizabile a crescut cu 6,5%? Cum se face că avem cea mai mare creștere economică din UE, 5,7%, dar încasările la impozitul pe profit au scăzut cu 5,9%? Aceste întrebări le-am pus, în urmă cu două săptămâni, celor de la ANAF. Îl îndemn pe domnul viitor prim-ministru Mihai Tudose (...) să se uite foarte atent la aceste lucruri, să schimbe echipa de la ANAF dacă vrea să îmbunătățească”, a spus Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.