Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Turbulențe serioase în PSD: 'Și-a băgat dracu' coada în partid'

tensiuni scandal nervi

PSD stă pe un adevărat butoi cu pulbere. „Și-a băgat dracu' coada”, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO un lider important PSD care a mai spus că lucrurile se vor calma, fiind doar o problemă trecătoare. „Nu e clar încotro mergem și sunt multe orgolii”, a spus sursa citată.

Filialele puternice ale partidului din Muntenia - porecliți de o parte din liderii din Ardeal 'sudiștii' și 'talibanii' - spun sus și tare că n-ar fi deloc rău ca partidul să meargă spre anticipate. Argumentele lor, spun surse din partid pentru STIRIPESURSE.RO, sunt că PSD nu trebuie să intre în defensivă pentru că ar arăta slăbiciune. 'Dacă dăm apă la moară PNL nu e bine. Eu să-l mai văd rânjind pe Blocannis nu mai suport”, au spus sursele citate. În opinia lor, PSD trebuie să arate că nu se teme și dacă trece din apărare în atac îi dă o lovitură mediatică de impact lui Klaus Iohannis și crește moralul partidului. 'Prea ne cerem scuze și stăm în defensivă. Nu trebuie să uităm că suntem cel mai mare partid și oricât au încercat unii și alții să ne distrugă, să ne spargă și câteodată aproape au reușit, avem în continuare cea mai mare forță”, spun sursele citate.

Aripa pro-anticipate mai spune că sunt șanse mari ca Pro România să sufere o lovitură puternică și oamenii lui Victor Ponta plecați din PSD să se întoarcă în partid după alegeri. Ideea celor pro-anticipate este să nu permită Pro România să pună condiții PSD în vreun județ și să fie doar un „pansament la nevoie” care să primească mici avantaje politice și să nu miște în fața PSD. Ei o acuză de exemplu pe Gabriela Firea că mereu a fost pentru o alianță cu Pro România. „Vrea să se realeagă ea, de alții nu-i mai pasă. Ea cu Pro România e mai sigură și ne bate mereu la cap cu Ponta, Ponta, Ponta. Nu e doar Gabi Firea în PSD, oricât de important e Bucureștiul”.

Altă tabără din partid consideră că este mai înțelept ca PSD să nu intre într-un război pentru proprii votanți și să facă alianțe cu Pro România pentru că astfel câștigurile vor fi mai mari. „Ne pierdem votanții dacă ne batem între noi, n-o să mai înțeleagă nimeni nimic”, spun sursele citate „Trebuie să stăm în opoziție dar nu oricum, să stăm uniți, puternici, PSD și Pro România. Noi cu 35% în Parlament, liberalii o să ne roage iar să-i dăm jos de la guvernare”.

Lideri din Transilvania - porecliți ironic de sudiști drept 'intelectuali' - sunt extrem de rezervați cu privire la anticipate. Unii din ei chiar sunt bănuitori la adresa colegilor pro-anticipate. Sunt voci în PSD care spun că e posibil ca filialele care vor anticipate să fi avut ceva discuții cu liberalii. „Nu pot să zic că e trădare. Să vedem ce se întâmplă”, ne-a spus un lider PSD din Transilvania. Alții din PSD văd din anticipate o manevră a filialelor puternice să preia puterea rapid în partid. Fără anticipate, actuala conducere va fi „de probă” și la anul vor avea loc alegerile pe termenul lung în partid. Dacă se fac anticipate, atunci Congresul de acum va fi cel care conteaza și o să fie aleasă de acum echipa pentru următorii 4-5 ani în PSD. În condiții de anticipate, cei mai puternici din PSD vor fi și mai puternici și aici sunt semne de întrebare în partid.

Colac peste pupăză, unii din PSD ar vrea ca partidul să revină la guvernare în toamnă. Reprezintă o tabără foarte subțire, dar și vocea lor se face totuși auzită în partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.