Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - USR PLUS are rezerve mari legate de reinstalarea ca premier a lui Ludovic Orban

Inquam Photos / Octav Ganea
orban barna

Liderii USR PLUS au primit cu reticență propunerea ca Ludovic Orban să revină premier, spun surse din alianță pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Reacțiile au fost vehemente împotrivă”, au relatat sursele citate. Chiar dacă celor din USR PLUS le-ar conveni să ia șefia Camerei Deputaților pentru că pleacă cu șansa a doua să dea premierul, totuși în alianță s-a discutat, au spus surse din USR PLUS pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că Ludovic Orban este asociat cu eșecurile și gafele fostului Guvern și cu tot ce au criticat USR PLUS până acum, astfel că alianța ar putea fi taxată de propriul electorat pentru inconsecvență.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Ticăloși până la capăt!’

Ludovic Orban s-a autopropus marți premier la întâlnirea cu liderii USR PLUS și UDMR. Propunerea lui Ludovic Orban va fi discutată de liderii PNL într-o ședință care va avea loc în această seară de la ora 20.00.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns’

Discuțiile de marți, de la Vila Lac, nu s-au soldat cu un consens între liderii PNL, USR PLUS și UDMR, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la negocieri.

La discuțiile de marți, de la Vila Lac, au fost prezenți Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna și Dragoș Tudorache.

Citește și: Vestea mult așteptată! Când vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID

Întâlnirea a avut loc după ce Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

Premierul Ludovic Orban a anunţat pe 7 decembrie că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție. Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier interimar.

Citește și: Radu Tudor: S-ar putea ca varianta de avarie propusă de Marcel Ciolacu – Guvern PSD-PNL – să nu poată fi evitată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.