Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Varianta lui Ponta pentru prezidențiale face valuri în ALDE, Pro România și PSD

calcule

Propunerea avansată de Victor Ponta pentru alegerile prezidențiale, un candidat comun al PSD, ALDE și Pro România, a provocat discuții aprinse în cele trei partide.

În PSD, oferta lui Ponta a iritat mulți lideri ai partidului. Surse social-democrate spun că motivul nemultumirii din PSD este ca  fostul premier a afectat scorul PSD la europarlamentare și acum acreditează ideea că social-democrații sunt un partid pierzător, lucru care descurajeaza o eventuala discutie pe aceasta tema.

Surse din conducerea PSD spun ca o asemenea alianta pentru prezidentiale ar fi avut mai multe sanse sa devina realitate daca Ponta nu ar fi facut declaratiile public si s-ar fi incercat niste negocieri de culise.

În ALDE s-a discutat că soluția avansată de fostul premier pleacă de la un calcul care stă în picioare din punctul lor de vedere.

„In continuare speram intr-o candidatura comuna PSD-ALDE.  Tariceanu a zis  ca vom avea cu siguranta un candidat, va fi dansul, dar nu anunta pentru ca mai sunt niste idei si e posibil sa fie sustinut de PSD. Problema e ca daca vor fi trei candidati la PSD ALDE si Pro Romania nu intra niciunul in turul 2. Atunci este o discutie sa se faca o intelegere pentru un candidat viabil care sa intre in turul 2”, au spus din conducerea ALDE, după ședința de joi cu liderii filialelor.

Potrivit surselor citate, partidul nu vrea însă să renunțe la candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu și nu este dispus să-l accepte pe Sorin Cîmpeanu candidat comun PSD-ALDE-Pro România.

Liderii de filiale din ALDE spun ca dupa esecul de la europarlamentare, membrii de partid risca sa fie cooptati in alta formatiune politica daca ALDE nu va avea candidat la prezidentiale, au relatat surse din partid.

Pe de altă parte, aripa ex-ALDE din Pro România nu vrea să audă de susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu la Cotroceni și surse din partid spun ca o asemenea mutare ar putea să 'dea foc' partidului.

Citește și: Ședință PSD de taină la malul mării: Viorica Dăncilă și greii PSD împart funcțiile de miniștri și funcțiile la Congres .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.